Jouw communicatie met de andere ouder

Herkenbaar?

Er zijn een aantal zaken waar je als gescheiden ouders allebei akkoord mee moet zijn of die een gezamenlijke aanpak of aanwezigheid van jullie beiden vragen. Je kan dus niet zomaar de andere ouder negeren en doen alsof dit gezin niet bestaat. Je kind verblijft namelijk ook in het andere gezin en heeft ook een relatie met de andere ouder die belangrijk is om zijn eigen kleur te ontdekken en zijn eigen stem te vinden. Sommige beslissingen die je als ouder moet nemen, vragen dus reflectie.
Is dit een beslissing waarover een verschil kan zijn tussen 2 gezinnen en waar je het kind in moet steunen om met dit verschil om te gaan?
Of is dit een kwestie waar toch een minimale communicatie voor nodig is? Indien ja, hoe kan je dan de geweldloze communicatie inzetten, die jou hierbij kan helpen. In deze mini cursus krijg je een stappenplan om jouw communicatie met de andere ouders te verzorgen.

Benieuwd ? Lees dan zeker verder.

Herken je één van de volgende zinnen?

 • Je bent radeloos want ondanks de vele pogingen, lukt het jullie niet om tot een constructief gesprek te komen.

 • Elk gesprek tussen jullie lijkt uit te monden in een conflict. Soms vraag je je af waarom je het blijft proberen. Het lijkt toch geen zin te hebben.

 • Je kind vraagt je iets en je weet niet goed hoe je dit best bespreekt met de andere ouder

 • Je moet een beslissing nemen over het leven van je kind en je twijfelt of en hoe je dit aan de andere ouder gaat meedelen

 • Je kind wil graag naar een nieuwe hobby. Hoe bespreek je dat als alles uitmondt in conflict.

 • Je ontvangt een bericht van school. Moet jij hierover met de andere ouder praten of niet?

Het kan anders

Stel je nu eens voor dat jij kan communiceren met de andere ouder op een geweldloze manier (zelfs al doet de andere ouder dat niet). Stel je voor dat jij erin slaagt om op een rustige manier je boodschap over te brengen en niet vanuit emotie impulsief te reageren. Stel je voor dat jij kan vertragen en kan nadenken waarover je wel wil communiceren en waarover jij kiest om dat niet te doen.

Ik help jou graag aan de hand van deze mini cursus om voor jezelf een communicatie protocol op te maken dat jou houvast zal geven over hoe, wanneer en waarover je communiceert met de andere ouder.

Mini cursus 'Jouw communicatie met de andere ouder''

Wat ga ik je leren?

Ik leg je stap voor stap uit hoe jij verantwoordelijkheid kan nemen over jouw communicatie aan de hand van technieken van geweldloos verzet

Wanneer jij je deze tips en handvatten eigen maakt, zal je zelf meer rust ervaren èn je sterker voelen als ouder. Je zal niet meer overweldigd worden bij elke e-mail, elk bericht en elk verwijt, want je beschikt over een stappenplan om zelf te bepalen hoe jij reageert.

Deze mini cursus geeft je aan de hand van 5 vragen een concreet stappenplan om jouw eigen communicatieprotocol te maken

Het resultaat op het einde van deze cursus? Jij hebt jouw manier van communiceren in eigen handen en laat je niet langer leiden door de provocaties en uitdagingen van de andere ouder. Je weet goed waarover je wel en waarover je niet communiceert en waarom. En je weet dat je soms beter je kind helpt om te gaan met het verschil in de 2 gezinnen.

Dit komt aan bod

  1. Welkom

  1. Moet ik dit doen? Jouw communicatieprotocol in één zin.

  2. MOET ik dit nu doen? Waarover ga ik communiceren?

  3. Moet IK dit nu doen? Wie gaat het gesprek aan?

  4. Moet ik DIT nu doen? Hoe pak jij het gesprek aan?

  5. Moet ik dit NU doen? Wanneer ga jij dit bespreken?

  6. En nu is het aan jou... stel jouw protocol op .

  7. Templates ter inspiratie

  1. Terugkijkend op deze mini cursus

  2. Wat onthoud jij van deze mini cursus?

  3. Hoe heb jij deze training ervaren ?

  4. Nood aan meer?

Over deze online cursus

 • €49,00
 • 12 lessen

Enkele praktische vragen

 • Hoe werkt het?

  Als je denkt dat deze online cursus iets voor jou is, kan je je inschrijven door te klikken op één van de knoppen. Je komt dan uit op de checkout waar je kan betalen. Zo kan je betalen via Bancontact, Ideal, credit card,... Bij een succesvolle betaling, krijg je onmiddellijke e-mails ter bevestiging van je inschrijving en je log-in gegevens. Je kan meteen starten.

 • Hoe lang heb ik toegang?

  De training blijft onbeperkt beschikbaar. Je kan eender wanneer inloggen en verder doen waar je gebleven was. Na deze periode kan je de memory cards en het werkboek nog steeds gebruiken wanneer je er opnieuw nood aan hebt, wanneer er zich opnieuw een crisis voordoet of wanneer je opnieuw nood hebt aan één van de handvatten .

 • Hoeveel tijd heb ik nodig om de cursus te doorlopen?

  Je kan de online training volledig in je eigen tijd en op je eigen tempo volgen. Je gaat dus zo snel/traag als je zelf wil. Je hoeft je niet te verplaatsen of naar een gesprek te gaan. Je kan het gewoon vanuit je zetel doen in je eigen huis, waar je je op je gemak voelt. De training blijft voor jou beschikbaar. Ik raad je wel aan om een zeker continuïteit te bewaken wanneer je ze de eerste keer doorloopt. Op deze manier gaat de informatie levendiger zijn.

 • Moet ik iets downloaden of installeren?

  Nee, het enige dat je nodig hebt is een internet connectie. Je kan de online training volgen vanop een computer, laptop, tablet of een smartphone.

Waarom deze online cursus?

Er is al heel wat op de markt rond ouderschap en scheiding. Vermoedelijk heb ook jij al veel gelezen en gehoord.

Mijn ervaring is dat de meeste boeken, cursussen en begeleidingen inzetten op het verbeteren van de comunicatie tussen ouders. We vinden dat ouders beter moeten praten, afspraken maken en samenwerken. Maar daarom moet je met 2 zijn. En dat lukt jullie net niet. Elk gesprek mondt uit in een conflict

Ben je het ondertussen ook beu gehoord dat je moet praten met de andere ouder?

Mijn ervaring leert me dat deze aanpak vaak wel, maar niet altijd werkt. Soms lukt het gewoon niet om samen te zitten of afspraken te maken. Soms is het onmogelijk om te praten, laat staan om met elkaar in dezelfde ruimte te zijn. Voor één van beiden. Of voor allebei. Om welke reden dan ook.

Deze mini cursus is gebaseerd op het model “Parallel Solo Ouderschap" en op het gedachtengoed van geweldloos verzet. De kerngedachte is dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw communicatie, ook al blijft de andere ouder strijdtaal gebruiken en verwijten sturen

Dus het gaat over jou! Jouw rol als ouder en hoe jij kiest te communiceren met je ex-partner. Als de traditionele methodes voor jou niet werken, is dit iets voor jou. Ik wil je graag leren hoe jij jouw communicatie protocol maakt, alleen, voor jou! Dat is de reden waarom ik deze online cursus maakte.

Zit je nog met deze twijfels?

 • Ik twijfel want ik heb zo weinig tijd

  Je kan de online training volledig in je eigen tijd en op je eigen tempo volgen. De training blijft onbeperkt beschikbaar, dus ook later kan je de video's of het werkboek opnieuw gebruiken om je handvatten te geven. Bovendien kan je, omdat het een online training is, dit gewoon doen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft je niet te verplaatsen of naar een gesprek te gaan. Je kan het gewoon vanuit je zetel doen in je eigen huis, waar je je op je gemak voelt. En je gaat zo snel/traag als je zelf wil.

 • Ik twijfel want ik heb het geld niet

  Bekijk het als een investering die je doet in jouw ouderschap na scheiding. Je investeert nu inderdaad op korte termijn om echt te kunnen stilstaan bij je situatie. Je kiest daarmee voor een traject dat vernieuwend is en dat echt helpt om jou terug de ouder te laten zijn die je wil zijn. I.p.v. te investeren in advocaten en procedures of te proberen een zoveelste bemiddelingsgesprek in te plannen, waarvoor je de medewerking van de andere ouder nodig hebt, is dit een investering in jezelf en je kind. Je hebt de andere ouder niet nodig om hier een succes van te maken. Dit doe je voor jezelf en voor je kind.

 • Ik twijfel want ik heb al zoveel geprobeerd

  Zoals vele ouders heb je al veel geprobeerd. En toch is dit anders. Wat jij al geprobeerd hebt was waarschijnlijk gericht op het verbeteren van de relatie tussen jullie beide als ouders. Jullie hebben misschien allebei iemand in geschakeld in een poging de andere ouder te veranderen of om tot een betere relatie te komen met de andere ouder. Of om de communicatie te veranderen. Deze online training is fundamenteel anders dan al hetgeen je geprobeerd hebt, omdat het gebouwd is op een totaal vernieuwende visie van parallel solo ouderschap.

 • Ik twijfel want mijn ex-partner gaat toch niet veranderen

  Het klopt dat je de andere ouder niet gaat veranderen en het klopt ook dat deze training er niet voor gaat zorgen dat die zich anders gedraagt. Deze training gaat er ook niet voor zorgen dat de regeling verandert en dat je dus je kinderen vaker ziet. Wat ik wel garandeer is dat je handvatten krijgt om minder overweldigd te zijn en terug meer jezelf te voelen. Zodat jij verandert. Niet dat dat hoeft. Maar omdat je het verdient om wat meer rust te voelen en je beter in je vel te voelen.

 • Moeten we deze training dan allebei volgen? Dat zie ik niet zitten

  Het mooie aan parallel solo ouderschap en aan deze training is dat dit enkel voor jou is èn enkel over jou gaat. Hoe jij je voelt. Hoe jij wil reageren. De ouder die jij wil zijn. Je hoeft de andere ouder niet te overtuigen om dit ook te volgen. Je hoeft je voor jouw proces hierin niet opnieuw afhankelijk te maken van de andere. Dit is voor jou… en op termijn ook voor je kind!